tisdag 26 februari 2008

DIC äger 50% av Liverpool inom 3 veckor!

Liverpool Echo skriver på deras hemsida att DIC har kommit överens med Gillet om att köpa hans del av aktierna i Liverpool FC. Jurister och bankmän från Dubai väntar på att få tillstånd att granska klubbens räkenskaper för att kontrollera att allt står rätt till. Är allt som det ska kommer DIC troligtvis att ta över Gillets andel. Detta tros bero på att sammarbetet med Hicks har skurit sig rejält och att priset från DIC anses rimligt.
Hick vill gärna fortsätta bestämma över klubben men kommer nog att få vika sig eftersom DIC inte kommer att nöja sig med att vara en "tyst partner".
De har för avsikt att börja besluta om klubbens framtid så snart köpet är klart.
Hicks hade för avsikt att köpa ut Gillets andel av aktierna men på grund av det ekonomiska läget i USA fanns ingen möjlighet till det.
DIC har troligtvis även för avsikt att köpa ut Hicks ur klubben för att få aktiemajoritet i klubben, men än så länge har Hicks inte som avsikt att sälja sin del.

Jag känner mig oroad att det ska bli en maktkamp inom klubben och att det ska missgynna och smutskasta klubbens rykte ännu mer. Vad innebär det att ha en amerikan på ena sidan av styrelsebordet och araber på andra sidan? Vi får hoppas att de kan dra jämt och ta klubben ur den kris som vi faktiskt har dragits med större delen av den pågående sässongen. För man kan inte blunda för att oroligheterna i klubben har påverkat spelet. Är managern inte nöjd speglar det sig i hur spelarna spelar.

Källa: Liverpool Echo

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: