onsdag 12 mars 2008

Vinst och avancemang..

Liverpool är efter gårdagens bortaseger ,0-1, klara för kvartsfinalen i Champions League. Matchen var taktiskt fulländad från första avspark till slutsignalen.

Det måste påpekas att det inte var något större skönspel men det var ändå en väldigt underhållande match.

Inter var tvugna att pressa från början i hopp om att göra ett tidigt ledningsmål för att sätta press på Liverpool. Det var sånär att de lyckades men tack vare storspel av Reina och hela backlinjen lyckades vi hålla Inter från nätrasslet.

Martin Skrtel går från klarhet till klarhet enligt mig. Carragher passar väl i och för sig bättre som mittback men skötte sitt jobb på bästa möjliga sätt. Sami Hyypiä är inte den snabbaste mittbacken i världen men hans spelförståelse är inte av denna världen. Han står nästan alltid rätt.

Mittfältet gjorde vad de skulle. Gerrard hade några riktigt fina krossbollar. Mascherano glidtacklade som aldrig förr. Xabi Alonso stannade hemma eftersom hans flickvän ska föda barn i dagarna. Lucas ersatte utan att imponera märkvärt.

Torres hade inte sin bästa dag men han fick jobbet gjort och satte målet som definitivt säkrade avancemang.

Matchen i det stora hela bjöd på ganska fult spel med nio gula och ett rött kort.
Man kan tycka att dommaren ibland var lite snabb med kortet men nu är det han som dömmer och det kan ingen annan än spelarna påverka (genom att inte spela fult).

Nu återstår bara att se vem vi möter i kvarten.

Reading hemma på lördag kan bli tufft. De är i form och med våra berömda "efter europa" matcher så är det nog risk för korpspel igen. Risk för kryss.
Återkommer i det ämnet senare under veckan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: